Met de Zorgvergelijker 2019 van Overstappen-zorgverzekering.com kun je snel tot wel tientallen euro’s per maand besparen op jouw zorgpremie. Even vergelijken loont dus écht!

De zorgvergelijker 2019 helpt jou direct geld te besparen op jouw zorgverzekering. In het najaar van 2018 maken de zorgverzekeraars de premies voor 2019 bekend. In vrijwel alle gevallen zal je volgend jaar duurder uit zijn. Althans, wanneer je ervoor kiest om bij jouw huidige zorgverzekeraar te blijven. Als je echter gebruik maakt van de zorgvergelijker 2019 zal je er snel achterkomen dat je volgend jaar juist geld kunt besparen op jouw zorgpremie. Zorgverzekeringen vergelijken met de zorgvergelijker loont altijd: je kunt tientallen euro’s per maand besparen met overstappen zorgverzekering.

Vind een passende zorgverzekering met de zorgvergelijker 2019

Voordat je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken met de zorgvergelijker 2019, is het belangrijk na te gaan welke verzekering het beste bij je past. Een goede zorgverzekering vergoedt de zorgkosten die je verwacht te maken tegen de laagste premie. De premie van de zorgverzekering wordt bepaald door een aantal factoren waar je zelf invloed op hebt. De zorgvergelijker helpt jou een passende zorgverzekering te vinden met een lage premie.

De zorgpremie en besparende factoren in de zorgvergelijker

Veel mensen leggen zich te makkelijk neer bij de hogere zorgpremie van hun huidige zorgverzekeraar. Zij beseffen niet hoeveel invloed zij zelf hebben op de hoogte van de premie en hoe makkelijk zij geld kunnen besparen. Ook jij kunt gegarandeerd geld besparen op jouw zorgverzekering. Het begint al bij de keuze van het pakket. Heb je daadwerkelijk een aanvullende verzekering nodig of heb je voldoende aan de basisverzekering? Daarnaast kun je besparen met het soort verzekering dat je kiest, het vrijwillige eigen risico, een individuele polis in plaats van een gezinsverzekering en door te kiezen voor een jaarlijkse premiebetaling. De zorgvergelijker 2019 helpt jou bij het maken van de juiste keuze.

Besparende factoren in de zorgvergelijker:

  • Bespaar op een aanvullende verzekering
  • Een lagere premie met een naturapolis of budgetpolis
  • Een hoger vrijwillig risico in ruil voor premiekorting
  • Sluit voor iedereen een individuele zorgverzekering af
  • Korting met een jaarlijkse betaling van de premie

Welke zorgverzekering heb jij nodig?

Om te bepalen welke zorgverzekering je nodig hebt, is het ten eerste verstandig om te kijken naar de afgelopen drie jaar. Welke zorgkosten heb je gemaakt? Bij welke zorgaanbieders bent je geweest? Heeft je jouw eigen risico volledig gebruikt? Zo kun je een goede afweging maken welke zorgkosten jij verwacht te maken in 2019. Daarnaast is het ook verstandig om vooruit te kijken. Ben je in verwachting of hoop je in 2019 een kind te krijgen? Of ben je van plan te gaan reizen en kosten te maken voor vaccinaties? Dan kunnen dit bepalende factoren zijn bij de keuze van een (nieuwe) zorgverzekering. Met de zorgvergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekeraar die deze te verwachten kosten dekt.

De basisverzekering

Vanuit de basisverzekering worden bij iedere zorgverzekeraar dezelfde zorgkosten vergoed. De inhoud van het basispakket wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid en omvat bijvoorbeeld de vergoeding van een bezoek aan de huisarts. Iedere inwoner van Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Ook al is het verzekeringspakket bij iedere zorgverzekeraar gelijk, toch is er zeker sprake van een prijsverschil. Met de zorgvergelijker 2019 kun jij eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering selecteren.

De aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten. Een aanvullende verzekering kent afhankelijk van de zorgverzekeraar een vergoeding van fysiotherapie, alternatieve geneeskunde, een brillenvergoeding en andere vergoedingen die niet binnen het basispakket vallen. Lees voor het afsluiten van een aanvullende verzekering de voorwaarden in de polis. In sommige gevallen ben je duurder uit met een aanvullende verzekering dan wanneer je de zorgkosten direct zelf zou betalen. Met de zorgvergelijker kun je eenvoudig bepalen welke aanvullende verzekering bij jou past.

De tandartsverzekering

Een bijzondere aanvullende verzekering is de tandartsverzekering. Vanuit de tandartsverzekering worden tandartsbehandelingen vergoed. In de meeste gevallen betreft de vergoeding echter minder dan 100% van de kosten of wordt er een grensbedrag vastgesteld. Je moet er dus rekening mee houden dat je bij een behandeling ondanks de tandartsverzekering een deel zult moeten bijbetalen. Heb je een gezond gebit en maak je jaarlijks weinig kosten? Dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit zonder tandartsverzekering. Indien je jaarlijks veel tandartskosten maakt, is een tandartsverzekering een goede keuze. Met de zorgvergelijker 2019 vind je eenvoudig een passende tandartsverzekering.

Verschillende soorten zorgverzekeringen in de zorgvergelijker

De meeste zorgverzekeraars bieden een restitutie- en/of een naturaverzekering aan. Bij een restitutieverzekering heb je een vrije zorgkeuze, je kunt dus zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat. Bij een naturaverzekering is deze keuze beperkt. Je krijgt alleen de zorgkosten die je bij een gecontracteerde behandelaar maakt vergoed. Zorgkosten die je maakt bij zorgaanbieders zonder contract worden beperkt of niet vergoed. Je betaalt bij een naturaverzekering vaak een lagere premie dan bij een restitutieverzekering. Wanneer de verzekeraar een contract heeft met de zorgaanbieders waar je vaak gebruik van maakt, is de naturapolis een goede keuze. In de zorgvergelijker wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende zorgverzekeringen.

Budgetpolis

Een aantal zorgverzekeraars biedt een budgetpolis aan. Deze zorgverzekering is met name geschikt voor mensen die zelden zorgkosten maken, maar toch de verplichte zorgverzekering af willen sluiten. De premie van een budgetpolis is het laagst van alle zorgverzekeringen. De vergoedingen binnen deze verzekering worden echter tot het minimum beperkt. Wanneer je toch zorgkosten maakt, ben je voor een volledige vergoeding gebonden aan een select aantal gecontracteerde zorgaanbieders. Bekijk direct met de zorgvergelijker hoeveel geld jij kunt besparen met een budgetpolis.

Besparen met vrijwillig eigen risico

De overheid heeft het wettelijk eigen risico voor 2019 vastgesteld op 385 euro per persoon. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten die vergoed wordt vanuit de basisverzekering zelf betaalt. Maak jij jaarlijks weinig zorgkosten? Dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico bovenop het wettelijk vastgestelde bedrag. In ruil krijg je van de zorgverzekeraar een korting op uw premie. Op die manier kun je eenvoudig tientallen euro’s per jaar besparen. Kijk hoeveel jij kunt besparen met een vrijwillig eigen risico met de zorgvergelijker.

Iedereen een eigen zorgverzekering

Niet iedereen maakt dezelfde zorgkosten. Zo heb jij misschien voldoende aan een budgetpolis, terwijl jouw partner beter voor een aanvullende verzekering kan kiezen. Het ligt daarom voor de hand om voor iedere volwassene een aparte zorgverzekering af te sluiten die volledig is afgestemd op het individu. Met de zorgvergelijker 2019 kun je eenvoudig bepalen welke zorgverzekering het beste past bij uw situatie en tegen de laagste kosten het beste te bieden heeft.

Kies voor een jaarpremie in plaats van een maandpremie

De meeste mensen kiezen ervoor de zorgpremie in maandelijkse termijnen te betalen. Wist je echter dat je korting krijgt wanneer je kiest voor een jaarlijkse betaling? Je kunt tientallen euro’s besparen wanneer je hier gebruik van maakt. Wanneer jouw financiële situatie dit toelaat, is het een eenvoudige manier om te besparen op uw zorgpremie. In de zorgvergelijker kun je een jaarlijkse betaling aanvinken zodat jij in één oogopslag ziet hoeveel de zorgpremie per jaar bedraagt. De korting wordt direct meegenomen in het resultaat van de zorgvergelijker.

Zorgvergelijker 2019 loont écht

Het vergelijken van de verschillende zorgverzekeraars is een fluitje van een cent. Met onze zorgvergelijker 2019 kun je eenvoudig jouw voorkeuren aangeven. Met een druk op de knop zie je welke zorgverzekeraars aan jouw wensen voldoen en de laagste premie rekenen voor hun diensten. De keuze is vervolgens aan jou: kies je voor de gelikte polis van jouw huidige verzekeraar, of kies je ervoor om in 2019 te besparen op jouw zorgpremie? Even vergelijken met de zorgvergelijker loont altijd!

Naar de Zorgvergelijker 2019

Ervaringen

Het is ook belangrijk om te weten waar je aan toe bent als jij uiteindelijk gaat kiezen voor een zorgverzekering. Je kunt natuurlijk vertrouwen op de gelikte website van een zorgverzekeraar en de mooie beloftes die ze doen. Maar als je écht wilt weten hoe het zit, vertrouw dan simpelweg op reviews & ervaringen van vele Nederlanders die u op ervaringensites vertellen hoe het nu echt zit.

Kijk bijvoorbeeld op de website van NederlandReview.nl. Daar vertellen klanten precies hoe zij de service hebben ervaren. Bleek het volgens hun huidige klanten echt net zo duur (of goedkoop) te zijn, als de leveranciers zei dat het was. Was het makkelijk overstappen of moest u uiteindelijk uren aan de telefoon hangen om uw gelijk te krijgen bij een (foutieve) factuur? De mening van de “massa” kun je op deze manier vertrouwen en beloftes meten, waardoor jij de juiste keuze maakt.