ONVZ-logo

Onafhankelijk ONVZ zorgverzekeringen vergelijken

ONVZ is een zorgverzekeraar van Nederlandse oorsprong en is een onafhankelijk specialist van zorgverzekeringen. ONVZ is gevestigd in Houten. Tegenwoordig heeft de zorgverzekeraar ca. 400 medewerkers in vaste dienst, en zo’n 460.000 verzekerden.

ONVZ is een waarborgmaatschappij en handelt zonder winstoogmerk. Dat betekent dat de positieve resultaten terugvloeien aan de verzekerde. Bijvoorbeeld door verbetering van de zorgkwaliteit, of door premies van de verzekerden te verlagen. ONVZ werkt met diverse labels, zoals: ONVZ Zorgverzekeraar, PNOZorg en VvAA.

In 1933 begonnen als zorgverzekeraar

Al in 1933 was ONVZ zijn tijd ver vooruit: er werd een zorgverzekeraar opgericht. Deze zorgverzekering bestaat nog steeds, onder de naam ONVZ. De bedoeling van de zorgverzekeraar was en is nog steeds om mensen zo goed mogelijk de juiste zorg aan te bieden.

ONVZ begon in 1933 als de Onderlinge Nationale Rooms-katholieke Vereniging tegen de kosten van Ziekenhuisverpleging en Operatie. De zorgverzekeraar is dus begonnen vanuit een katholiek standpunt in Utrecht.

In 1950 werd de naam gewijzigd van Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten, naar afgekort ONVZ. In 1990 verhuisde ONVZ naar Houten, aan de Molen waar ONVZ nog steeds gehuisvest is. Vanaf 1999 voert de verzekeraar de naam ‘ONVZ Zorgverzekeraar’.

Vereniging – Geen winst

Goed om te weten is dat ONVZ een vereniging is, en dus geen winstoogmerk heeft. De verzekerden zijn dus leden van de vereniging, en er zijn ook géén aandeelhouders. Wanneer de verzekeraar winst maakt, komt dat ten goede aan investeringen aan de zorg en aan de zorgpremie.

De Labels

Vanaf 2004 nam ONVZ de zorgportefeuille over van Allianz, welke inmiddels meer bekend is van de autoverzekeringen. In 2006 volgden de zorgkosten van VvAA en PNO Ziektekosten en sinds 2012 heeft ONVZ deze labels in eigen beheer en bestaan nu de labels: ONVZ Zorgverzekeraar, VvAA en PNOZorg.

Beste zorgverzekeraar

ONVZ heeft een uitmuntende reputatie als zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar staat bekent om zijn slagvaardigheid en innovaties. Hierdoor staat de verzekeraar onafhankelijk in de markt, om zo de juiste zorg te bieden voor mensen. Niet voor niets is ONVZ in de afgelopen jaren regelmatig benoemd tot “beste zorgverzekeraar”.

Direct ONVZ vergelijken

De Molen 66
3995 AX Houten
Telefoon: 030 639 62 22
Openingstijden: Maandag – Vrijdag: 8.30 – 21.00 uur